گروه کاربران لینوکس دانشگاه شهید مدنی آذربایجان

لاگ دانشگاه آذربایجان :: Azarbaijan University Linux User Group

گروه کاربران لینوکس دانشگاه شهید مدنی آذربایجان

لاگ دانشگاه آذربایجان :: Azarbaijan University Linux User Group

پروژه گنو

                                      


 GNU PROJECT                     

 

پروژه گنو یک پروژه نرم‌افزار آزاد و همکاری جمعی است که در ۲۷ سپتامبر سال ۱۹۸۳ میلادی به وسیله ریچارد استالمن در MIT آغاز شد. این پروژه آغازی برای سیستم‌عامل گنو بود که توسعه آن در ژانویه سال ۱۹۸۴ میلادی آغاز شد. گنو یعنی آزاد بودن و محدود نبودن توسط تولیدکنندگان نرم‌افزار. هر برنامه‌نویسی اجازه دسترسی به کدهای تولیدشده توسط پروژه گنو را دارد.

در حال حاضر کار اصلی پروژه گنو توسعه نرم‌افزار، ایجاد کمپ‌های سیاسی و آگاهی دادن مردم درباره خطر نرم‌افزارهای انحصاری است.


اغاز پروژه


در هنگام آغاز پروژه آن‌ها یک هسته اولیه که نیاز به، بروزرسانی شدن بیشتری داشت، داشتند. وقتی که هسته و کامپایلر تمام شد، گنو قابلیت استفاده برای توسعه نرم‌افزار را داشت. هدف اصلی ساخت نرم‌افزارهای دیگر که شبیه به UNIX شود، بود. گنو قابلیت اجرای نرم‌افزارهای یونیکس را داشت اما دقیقاً مثل آن نبود. استفاده از نام‌های طولانی‌تر برای فایل‌ها، شماره نسخه برای فایل‌ها و سیستم فایل پایدارتر از ویژگی‌های گنو نسبت به یونیکس بود. بیانیه گنو برای جذب بیشتر حمایت‌کنندگان و شرکت در نوشتن نرم‌افزارها توسط دیگران، نوشته‌شد. برنامه‌نویسان تشویق می‌شدند که هر قسمتی که آن‌ها به آن علاقه دارند را انتخاب کنند. مردم می‌توانستند کمک مالی، قطعات رایانه و یا حتی کمک در نوشتن کد در پروژه را انجام دهند.

 

توسعه سیستم عامل


اولین هدف پروژه گنو ساخت یک سیستم‌عامل آزاد بود. در سال ۱۹۹۲ تمام قسمت‌های سیستم‌عامل گنو به غیر از هسته کامل شده‌ بود.هسته لینوکس که پروژه‌ای مستقل توسط لینوس توروالدز درسال ۱۹۹۱ بود، آخرین قسمت سیستم‌عامل گنو را کامل کرد و در سال ۱۹۹۲ نسخه ۰.۱۲ آن تحت اجازه‌نامه GPL منتشر شد. هسته لینوکس و گنو با یکدیگر نخستین سیستم‌عامل آزاد را ساختند. اگرچه هسته لینوکس قسمتی از پروژه گنو نبود، اما آن توسط جی‌سی‌سی و ابزارهای برنامه‌نویسی گنو گسترش یافت.

 

پروژه‌های مهم گنو


گنو سی

یکی از پروژه‌های مشهور و معروف گنو، کامپایلر گنو سی است، که در اکثر سیستم‌هایUNIX و  UNIX Likeو همچنین iPhone و  iPadبه عنوان کامپایلر استاندارد انتخاب شده‌است.


گی نش

یکی دیگر از پروژه‌ها گی‌نش بود، نرم‌افزاری که قابلیت اجرای محتویات قالب  Adobe Flash را داشت. این پروژه اولویت بالایی نزد گنو داشت، زیرا دیده می‌شد افرادی که سیستم‌عامل آزاد نصب می‌کنند، از یک مرورگر آزاد نیز استفاده می‌کنند اما مجبور بودند برای استفاده از قالب انحصاری شرکت Adobe از نرم‌افزار انحصاری استفاده کنند.


گنوم

یکی از پروژه های معروف میزکار گنوم است.توسعه این میزکار توسط پروژه گنو به دلیل وجود میزکار  کی دی ای  که در حال معروف شدن بود اغاز شد. برای جلوگیری از اینکه کاربران نرم افزار انحصاری بر روی سیستم خود نصب نکنند اغاز شد

هدف این پروژه جایگزینی میزکار کی دی ای با میزکار دیگری بود که به نرم افزارهای انحصاری وابسته نباشد

    


              


                                                                                                                                                                                                       نگین صمدی 892381237                                                                                            سمیه ابولقاسمی 892381201      

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد